Zink er også et meget vigtigt mineral for kroppen. Det forefindes i alle kroppens celler og kropsvæsker, og det spiler en vigtig rolle i opbygningen af et godt immunforsvar samt i dannelsen og væksten af væv og organer.

Zink vi anbefaler

zink1
Bodylabs zinktabletter er et fint produkt til en god pris. En tablet indeholder 15 mg zink, som svarer til 100 ADT.
køb her
zink2Dette produkt indeholder andet end 15 mg. zink. Det består også af selen samt nogle vitaminer og er derfor lidt dyrere.køb her
zink2
Biosyms zinktablet er indeholder ligesom Bodylabs ikke andre vitaminer og mineraler, men der er 20 mg. zink pr. tablet.
køb her

Der findes ikke nogle videnskabelige beviser på, at tilskud med zink øger præstationen, men man har en formodning om, at en tilstrækkelig mængde zink er meget essentiel for en ordentlig restitution.  Dette begrundes i ovennævnte egenskaber, så efter nedbrydning af væv og muskler gennem træning, vil det hurtigere blive gendannet, hvis man indtager tilstrækkelig zink.

Hvem har gavn af zink-tilskud?

Da zink er et mineral, man udskiller gennem sved, så kan zinkbehovet være øget for visse sportsfolk. Det er især folk der sveder meget, der skal være opmærksom på at få nok zink, og man skal være ekstra opmærksom, hvis man træner under varmere himmelstrøg.

Undersøgelser har vist, at zinkindholdet i musklerne kan være nedsat efter hård udholdenhedstræning, så har man været igennem sådan et træningspas, skal man have ekstra fokus på at indtage væsentlige mængder af zink i det efterfølgende måltid. Gode kilder til zink igennem kosten er bl.a. mælk, ost, kød og fuldkornsprodukter

Zink findes også i mange multivitamintilskud.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *