Omega 3 fedtsyrer har rigtig mange gode egenskaber. Det er bl.a. med til at optimere hjerte-kredsløbet, holde hjernen i form samt give smidigere led. Kilden til disse omega 3 fedtsyrer er hovedsageligt fede fisk såsom laks, ål og makrel.

Fiskeolie vi anbefaler

b omega3
Dette produkt er godt at vælge, hvis man ønsker en kombination af fiskeolie og planteolie.
køb her
omega3 bodylab
Bodylabs omega 3 fiskeolie består udelukkende af fiskeolie og fås til en god pris.
køb her

pikasol fiskeolie
Fiskeolien fra Pikasol er af høj kvalitet, men er dyrere end Bodylabs Omega 3.
køb her

Hvis ikke man får fede fisk gennem sin kost mindst 2 gange om ugen, kan det være en god idé at få et ekstra tilskud af omega 3 fedtsyrer. Man kan også få det igennem andre fødevarer såsom valnødder, hørfrø og økologiske æggeblommer, men det er næsten umuligt at få dækket behovet for omega 3 fedtsyrer gennem det.

Hvad betyder de ovennævnte fordele så for præstationen?

I alle sportsgrene er det godt at være klar i hovedet og have en god koncentrationsevne. Da hjernen består af 2/3 fedt, betyder det, at hjernen skal have en væsentligt mængde fedt tilført for at fungere optimalt. Omega 3 fedtsyrerne er dem, der sørger for, at hjernecellerne ikke bliver nedbrudt. Friske hjerneceller sørger også for, at hastigheden i de elektriske signaler, der skal sendes ud til resten af kroppen ikke nedsættes. Tilstrækkelige mængder omega 3 fedtsyrer holder hjernen ung og i form, og den kan hurtigere sende beskeder ud til kroppens andre arbejdspladser. Studier har desuden vist, at mangel på omega 3 fedtsyrer kan medføre koncentrationsbesvær og nedtrykthed.

Undersøgelser har ydermere vist, at tilskud med omega 3 fedtsyrer har haft en positiv effekt på hjertets slagvolumen. Det vil sige, at der bliver pumpet mere blod ud i kroppen, pr. slag hjertet laver. Derudover har man fundet ud af, at den samlede mængde blod hjertet kan pumpe ud i kroppen, også øges gennem indtagelse af omega 3 fedtsyrer. Begge disse faktorer er vigtige for at øge leveringen af ilt til hjertet, så det ikke behøver at arbejde helt så hårdt. Det medfører, at selv om hjertet ikke arbejder hårdere, så kan kroppen yde mere, end den ellers ville.

Sidst men ikke mindst har omega 3 fedtsyrer en anti-inflammatorisk effekt. Det vil sige, at det er med til at nedbryde betændelse i kroppen. Når man har trænet hårdt, øges mængden af inflammation i kroppen, og det er derfor, man kan få ømme led og muskler. Ved øget inflammation i kroppen, kommer der færre næringsstoffer til musklerne, hvilket betyder, at kroppen har sværere ved at få affaldsstofferne væk fra musklerne.  Det betyder igen, at restitutionstiden forlænges, og der vil gå længere tid, før man kan præstere optimalt igen. Denne anti-inflammatoriske effekt, er det, der har sin effekt, når man snakker om, at leddene smøres og bliver mere smidige ved indtagelse af omega 3 fedtsyrer. Det er også derfor, at mange mennesker med begyndende gigt kan mærke en god effekt af omega 3 fedtsyrer.

Desuden har omega 3 fedtsyrer en masse andre sidegevinster. Det er bl.a. med til at sænke blodtrykket, stabilisere hjerterytmen samt sænke faren for blodpropper.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *