Calcium er det mineral, der er allermest af i kroppen. Et voksent menneske har ca. 1 kg calcium i kroppen, og 99% af det er bundet i knoglerne. Gennemsnitligt indtager danskerne 950 mg calcium om dagen gennem kosten, hvilket er nok til at opfylde calciumbehovet.

 

Køb Calcium her

calcium1

Produktet fra Unikalk indeholder ikke andre vitaminer eller mineraler end calcium, og det anbefales til dem der ikke har brug for ekstra D-vitaminkøb her

calcium2

Osteoform fra Biosym indeholder udover calcium også magnesium og D-vitamin, der sikrer en optimal optagelse i kroppen
køb her


Langt det meste calcium får kroppen ved at indtage forskellige mælkeprodukter. Spiser og drikker man ikke rigtig mælkeprodukter, kan man overveje at gå til lægen og få undersøgt, om man er i underskud af calcium.

Har jeg brug for calcium?

Undersøgelser har vist at calciumtilskud til raske uden mangler ikke øger mineraltætheden i knoglerne, og det nedsætter ikke risikoen for knoglebrud. Hvis man har tendens til knoglebrud, er det ikke nødvendigvis pga. mangel på calcium. Det kan snarere være mangel på D-vitamin, da D-vitamin har en væsentlig rolle i reguleringen af calcium og fosfat i blodet. D-vitaminet er derfor en grundsten til at få normal mineralisering af skelettet. Undersøgelser har også vist, at tilskud af calcium i kombination med D-vitamin, har ført til nedsat risiko for knoglebrud.

Du kan købe calciumtilskud mange steder. Se hvad vi anbefaler ovenfor. Calcium findes også i mange multivitamintilskud.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *