Dette kosttilskud kan især være en god idé for de personer, der har problemer med begyndende eller moderat slidgigt eller har haft bruskskader i f.eks. knæ eller hofte.  Mange personer har følt på egen krop, at glucosamin har dæmpet smerterne og øget bevægeligheden i leddene. Det er især ved gigt i knæ og hofteled, det har haft en stor effekt.

Faktaboks om glucosamin:

  • fluebenlGlucosamin reparerer kroppens ledbrusk
  • fluebenlGlucosamin hæmmer nedbrydningen af kroppens ledbrusk
  • fluebenlGavnligt for folk med bruskproblemer
  • fluebenlSkal indtages over en længere periode, inden effekten mærkes

Glucosamin vi anbefaler

Glukosamin1

Den store fordel ved dette glucosaminprodukt er, at man kun skal tage 1 tablet om dagen. 
læs mere

Glukosamin2

Pharma Nords tabletter er nemme at sluge, men dosis er 3 tabletter om dagen.
læs mere

Glukosamin3

Jemos produkt er lidt billigere, men tabletterne er også lidt sværere at sluge.

læs mere


Grunden til disse resultater er, at glucosamin er et stof, der reparerer kroppens ledbrusk, og samtidig hæmmer det nedbrydningen af det. Glucosamin findes naturligt i kroppen, men med alderen nedsættes produktionen af  det, og så kan det være mere aktuelt med et tilskud. Man kan kun få ganske små mængder glucosamin igennem kosten.

Som nævnt ovenfor er det hovedsageligt folk med bruskproblemer, der kan have gavn af dette produkt, men der er også folk, der tager det som forebyggelse mod bruskskader. Bruskskader kan være meget svære at slippe af med, og i værste tilfælde kan de sætte en stopper for karrieren, så nogle har det bedst med at tage glucosamin som en slags forsikring mod slid på brusken.

Videnskaben har også bevist, at glucosamin kan bremse udviklingen af slidgigt, og mange mærker også en smertelindring. Det er dog ikke alle, der responderer lige godt på tilskud med glucosamin, så der er ingen garanti for store forbedringer. Glucosamin har ikke nogle bivirkninger, så har man problemer som beskrevet i det ovenstående, kan det være en god ide at forsøge sig med glucosamin, og se om det kan afhjælpe det.

Begynder man at tage glucosamin  skal man ikke forvente en mirakelkur. Man skal tage det kontinuerligt igennem et stykke tid, før man kan mærke en virkning. Nogle mærker en effekt efter 3-4 uger, mens der går op til 3 måneder før andre mærker en effekt. Har man ikke mærket nogen effekt efter flere måneders forbrug, har det nok ikke den store effekt på dig.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *