Det generelle kosttilskud der bruges hyppigst er multivitaminer. De fleste brugere af multivitaminer tager dem som en forsikring mod mangler af vitaminer og mineraler. Mange mennesker har egentlig ikke brug ekstra tilskud af multivitaminer, men som sportsmand giver det en dejlig sikkerhed for, at der ikke er underskud på de fronter i kroppen.

 

Køb multivitaminer her

omniminOmnimin er et multivitiamin-produkt, der er godt, hvis man gerne vil have større doser af vitaminer og mineraler end ADT. 

køb her

bodyminBodymin er også et multivitaminprodukt. Dette produkt ligger på 100% af ADT på alle de vigtige vitaminer og mineraler.

køb her

 

Der findes rigtig mange forskellige multivitaminprodukter, og mange af dem indeholder megadoser af nogle af ingredienserne. Der er ingen grund til at indtage mere end det, man har brug for. Hvad har man så brug for? Det er meget forskelligt, hvad der findes af holdninger på det punkt. Rigtig mange mener, at man ikke skal indtage mere end de mængder, der står anført som Anbefalet Dagligt Tilskud (ADT). Der er dog flere og flere, der mener, at ny forskning viser, at indtagelse af langt større mængder af nogle vitaminer og mineraler kan være gavnlige, og at ADT dermed er forældet.

Kritikere af ADT mener, at  det kun er et absolut minimumsindtag for at slippe for de helt basale vitaminmangelsygdomme, og at man burde lave et opdateret ADT, man passende kunne kalde Optimal Daglig Anbefaling (ODA). Fortalere for ODA mener, at man f.eks. med fordel kan indtage 5 gange så meget selen og C-vitamin som ADT og  10 gange så meget D-vitamin.

Har jeg brug for multivitamin

Så når man skal vælge multivitamintilskud, kommer valget meget an på, hvad man tror er bedst for en selv. Vi mener, at så længe holder sig til et dansk produkt, så indtager man ikke nogle mængder, der er skadelige for kroppen, når bare man holder sig til de doseringer, der anbefales på pakkerne.

Som sportsmænd synes vi, at et multivitamintilskud er en glimrende ide. Ud over at man får en sikkerhed for at få nok vitaminer og mineraler, synes vi også, at man kan mærke, at kroppen har et ekstra overskud. Der er særlig gode grunde til at tage et multivitamintilskud, hvis man er inde i en meget hård træningsperiode, hvor meget af energibehovet dækkes gennem tilskud af kulhydrater som energidrikke, er i et længere skades – eller sygdomsforløb, har øget sin træningsintensitet markant, hvis man skal tabe sig, eller hvis man skifter til at træne i store højder.

Er man mest til et produkt der rammer ADT har Bodylab et glimrende produkt, men vil man gerne have lidt større doser, så kan vi anbefale Omnimin fra Biosym.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *