Jern er et ekstremt vigtigt mineral forhold til  præstationsevnen hos en sportsmand. Jern er nemlig en central del i hæmaglobin og  myoglobin, der er kroppens iltbærer-molekyler. Derfor er jernet hovedansvarlig for, at ilten bliver transporteret rundt i kroppen, og jernmangel vil få en klar konsekvens for ens ydeevne.

Køb jerntilskud her

jern1
Svensk kosttilskuds jerntabletter er et fint produkt med 20 mg jern pr. tablet.
køb her

jern2

Berthelsens jerntablet er lidt dyrere, men til gengæld indeholder den c-vitamin for optimal optagelse
køb her

 

Når man træner meget, kommer der en større jernomsætning i kroppen. Træner man mere end halvanden times hård træning om dagen, vil man skulle øge sit jernoptag i kroppen med 2-5 mg pr. dag. Denne ekstra mængde burde forholdsvis nemt kunne fås gennem kosten, så selv med store træningsmængder, er der ikke sikkert, det er nødvendigt med jerntilskud. Det er typisk ældre mennesker og gravide kvinder, der har brug for jerntilskud, men der er også en del kvinder, der dyrker meget sport, der kan komme i underskud af jern. Hos mændene er det typisk udholdenhedsatleter, der kan have brug for jerntilskud.

Mangler du jern?

Symptomerne på jernmangel er svimmelhed, træthed eller fald i arbejdskapacitet. Oplever man nogle af disse symptomer, så er det en god ide at gå til lægen, inden du begynder at spise jerntilskud. Lægen undersøger din jernstatus ved en blodprøve, og derefter ved du præcist, hvor meget jern du skal indtage ved siden af den normale kost. Grunden til at det er så vigtigt at gå til lægen inden er, at jern er et af de få mineraler, der kan have en sundhedsskadelig virkning, hvis man får for meget. Det er bl.a. forhøjet risiko for åreforkalkning og kræft, man har mistanke om ved for høj indtagelse af alt for store mængder jern.

Ovenfor kan du købe jerntilskud som vi anbefaler. Jern findes også i nogle multivitamintilskud. Det er en god ide, at være opmærksom på, at indtagelse af c-vitamin, øger optagelsen af jern betragteligt.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *