Når du læser denne artikel så er det højst sandsynlig fordi du er ryger, og mange rygere har en tendens til at have en række grunde klar, til at forklare hvorfor rygning og træning sagtens kan forenes.
Sandheden er dog en anden, for hvis man er seriøs omkring sin sport, så er rygning et punkt man bliver nødt til at forholde sig til, da cigaretter kan være destruktive i forbindelse med træning, og nedsætter ydeevnen betragteligt.

Træning og rygning
Alt efter hvilken form for motion eller idræt man dyrker, så har rygere i større og mindre grad dårligere muligheder for at præstere. Det skyldes at rygning gør ind og irriterer luftvejene og øger modstanden, hvilket resulterer i mindre iltoptagelse. I praksis sker det ved at rygere producerer meget mere slim end ikke-rygere, og samtidig bliver slimhinderne kronisk hævede.
Det andet store problem med cigaretterne er, at deres røg indeholder kulilte, som så bliver indåndet i forbindelse med inhalering. Netop kulilte er den store synder, da kulilte binder sig bedre til hæmoglobin (molekyle der findes i blodet, og som transporterer ilt rundt i kroppen) end ilt, og dermed reduceres iltoptaget ynder træning, hvilket resulterer i et tab af ydeevnen.

Hvorfor er ilt så vigtig?
Ilt er drivkraften til at man kan producerer energi ude i kroppens celler, og der er en direkte sammenhæng mellem hvor hårdt der kan arbejdes og så iltoptagelsen. Man kan godt producere energi uden ilt, men dette gælder kun for meget kortvarig intens arbejde også kendt som aneaerob arbejde.
Nu burde det stå klart hvorfor rygning ikke hænger sammen med topresultater, og jo mere afhængig du er af udholdenhed i din sport, desto mere kan man hente ved et rygestop.
Føler du ikke at du har redskaberne til at stoppe i dag, så tag et kig på rygestopsiden Nicotine, som kommer med gode råd til et succesfyldt rygestop. Alternativt kan man kigge ind på Ecigaret guiden , som kigger nærmer på de populærere e-cigaretter.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *